Heeft u altijd al willen weten waar uw voorouders vandaan komen? Vraagt u zich af wat er op die onleesbare oude documenten staat die in de familie doorgegeven zijn? Dan zal Aquilia er alles aan doen om u te helpen. Onze dienstverlening bestaat uit twee pistes:

Uw stamboom opstellen

Stel: u bent geïnteresseerd in uw familiegeschiedenis, maar u heeft geen of slechts een vaag idee hoe hieraan te beginnen. Wij kunnen u alvast op weg zetten. Ten eerste gaan we al enkele generaties voor u terug in de archieven, zodat u weet waar te zoeken. Ten tweede gaan we u persoonlijk begeleiden om in de toekomst zelf aan de slag te gaan, door u vertrouwd te maken met de verschillende bronnen waarvan u gebruik kan maken en met verschillende methodes om uw resultaten te organiseren.

Oude teksten transcriberen en vertalen

Stel: u doet al een tijdje aan historisch onderzoek, en u meent op een belangrijke bron te zijn gestoten, maar u geraakt niet wijs uit het handschrift, de spelling, het taalgebruik of zelfs gewoon de taal (vaak Latijn!). Wij helpen u door de tekst door te nemen, over te schrijven in een leesbaar (Word-)formaat en voor u te vertalen.

Print Friendly, PDF & Email